Venner - I´LL BE THERE FOR YOU

Titel: Venner - I´LL BE THERE FOR YOU
Forfatter: Kelsey Miller
Forlag: Harper Collins
Originaltitel: I´ll Be There for You: The One about Friends
Sidetal: 297


De var seks venner, der blev en familie. Det var en tv-serie, der blev et fænomen. Hvad var det, der gjorde, at en sitcom om seks unge i New York kunne få milioner af kvinder til at få samme frisure - og inderne til at drikke kaffe? 
Det startede i 1994 med en serie, der formåede at tale til generation X - og holde dem i tale i et helt årti. En serie, der stadig lever og i dag er en vaskeægte klassiker, der bliver ved med at appellere til nye generationer af seere. 
I´ll be there for you er den ultimative bog og Venner - til fans af serien i alle aldre og generationer, før og nu. 


Som Friends fan er bogen her et must at læse. Den er fyldt med gode minder, hvordan det hele blev til, hvordan de seks hovedkarakterer hver især har kæmpet sin egen kamp med serien og ikke mindst hvor de er i dag.

Kelsey Miller skriver direkte til dig, og giver dig små fodnoter med små kommentar undervejs, og det giver en virkelig hyggelig stemning i løbet af bogen.
Som fan, var der ting der ikke overraskede mig i bogen, men der var også nye oplysninger som jeg bestemt ikke vidste. Men mest af alt gav bogen mig lyst til at gense serien og måske se den med et nyt perspektiv.

Jeg kan godt se og forstå at nogle har ændret mening om serien. Der er for mange homojokes, Fat Monica er måske ikke så sjov og fornærmer mange i dag. Men for mig handler det om seriens tid. Alle de ting er stadig utrolig morsomme, så længe man ikke ser den med nutidens øjne.
For mig er den stadig den største af dem alle. Jeg husker tydeligt da jeg endelig havde købt min box og skulle se ALLE afsnit! Og ikke mindst da jeg nåede til sidste afsnit, og sad fuldstændig tårevældet fordi nu var det hele slut 😭 Det var så trist, men heldigvis kunne jeg bare starte forfra 😉

Bogen har været en fornøjelse at læse, og et slags gensyn med gamle venner. Det er og bliver en klassiker!
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.


Kommentarer

Populære indlæg