Min kamp: Januar

Januar har været en speciel måned, både på godt og ondt.
Jeg har fået læst 12 bøger, og har virkelig nydt det. Derudover har jeg været der ekstra meget for min bedste ven i starten af måneden, som har haft en masse dilemmaer som virkelig har skulle tales igennem. Han er samtidig blevet 30 og blevet fejret af venner og familie! Og det var en super hyggelig fest.

Min humør har været utrolig skiftende. Jeg har gået hjemme og ikke haft nogen speciel dagsorden, udover en psykolog samtale og en tid ved tandlægen. Og netop derfor er humøret skiftende. Jeg er ikke ret god til at lave ingenting. Jeg hader det og bliver ekstrem depressiv. Det medførte bl.a. at jeg var ved at gå i spåner over at jeg ikke havde hørt noget fra min kommende skole, fordi jeg pludselig blev bange for at det var en fejl og jeg ikke var kommet ind alligevel. (på trods af min su og tog kort var blevet godkendt af skolen - ja paniske tanker tager ikke højde for logik og tålmodighed) Men jeg er kommet ind og har hørt fra dem.

Mine dage har været ekstremt forskellige. En enkelt dag opgav jeg alt og lagde mig i sengen kl. 15 med nattøj, og rejste mig da jeg skulle have aftensmad, og ellers lå jeg bare der og havde ondt af mig selv.
En anden dag var jeg sammen med to veninder, som virkelig var tiltrængt at se, og min energi var en helt anden. Jeg var kommet ud og nydt hvert minut sammen med dem.
Jeg har også tænkt meget over mit forhold til veninder generelt, og hvad jeg gør for dem, og hvad de gør for mig - og hvilke der er værd at bruge tid på.

Januar har også været måneden hvor jeg er startet på Sense kost. Jeg har længe kæmpet med min kost og mine tanker omkring mad, og det er ikke en nem kamp. Det er pisse svært og hårdt og jeg har kæmpet i mange år, men min veninde har tabt 12 kg. på et år og har virkelig snakket positivt omkring det, så jeg tænkte at det var nok ikke en fejl at prøve.
Det er ikke en slankekur men en kostomlægning, og det har jeg behov for. Jeg skal ikke have af vide at jeg ikke må spise pasta og kartofler, fordi så spiser jeg ikke andet. (det kender vi nok alle godt).

Selvom det er en kostomlægning og der egentlig ikke er lavet meget om på min kost, så er det stadig en omvæltning. Min mave er i hvert fald ikke altid enig med mig i at det er en god ting.
Jeg har heller ikke fulgte Sense reglen de første 14 dage som man egentlig skal. Min bedste ven blev som sagt fejret, og der gad jeg virkelig ikke være en del af festen, fordi jeg skulle spise efter "kasserne". Så der gav jeg lidt til pokker i det, og bare hyggede mig - for det vil jeg have lov til. Men giver det er forsøg og ser hvad det bliver til.

Jeg har som sagt fået læst en del bøger, og de er:
 • Stjernekrønikerne 3 (betalæsning)
 • Under mælkvejens stjerner
 • Venner 
 • Angstens besættelse 
 • Bliv her 
 • Min historie 
 • Fantastiske skabninger filmmanuskript
 • Kampen om Valianien
 • Kærlighedsbrevet
 • Tågemandens død
 • Skakmat
 • Et kaotisk drama
Og jeg må sige at Kærlighedsbrevet var en bog der blæste mig fuldstændig væk. Jeg var så positivt overrasket og nød historien utrolig meget (og lever lidt i den endnu)
Min historie var også en biografi jeg var meget positiv over. Det er sjældent jeg efterhånden læser biografier, for jeg synes ofte det bliver alt for tørt og kedeligt. Men den her er ægte og levende på en helt speciel måde. 

Som sagt har min januar været både god og dårlig, men sådan er det, og det bliver alle mine måneder nok i mere eller mindre grad. Men jeg glæder mig til februar og begynde på et nyt kapitel, og ikke mindst lægge nogle ting bag mig (eller forsøge) og kæmpe videre med mine kampe.

Alle mine Min Kamp indlæg er markeret nedenfor med etiketten "min kamp" - tryk på den og alle mine indlæg om psykiske ting kommer frem. 
Tak for al støtte.

Kommentarer

Populære indlæg