Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Titel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Forfatter: J. K. Rowling
Indlæst af: Stephen Fry
Tid: 12 timer og 5 min.
Serie: #3 Harry Potter
Genlæsning


Harry Potter is lucky to reach the age of thirteen, since he has survived the murderous attacks of the feared Dark Lord on more than one occasion. His hopes for a quiet school term concentrating on Quidditch are dashed, though, when a maniacal mass-murderer escaped from Azkaban, pursued by the soul-sucking Dementors who guard the prison. It´s assumd that Hogwarts is the safest place for Harry to be. But is is his imagination that is making him feel eyes watching him in the dark, and should he be taking Professor Trelawney´s ghoulish predictions seriously? Tredje bog! Allerede!
Det store mysterie i den her bog er ikke så meget moder Sirius Black, men derimod hvad der sker med Hermione. Harry og Ron undrer sig meget over hvordan hun kommer til alle de timer, for hun kan jo ikke være to steder på en gang... De bliver ved med at undre sig indtil slutningen af bogen, hvor det endelig bliver afsløret. Men jeg elsker at Hermione bryder under for presset. Hun vil det så gerne, men da alt med Scabbers, Buckbeak og drengene sker, kan hun ikke klare det mere. Og hun bliver nødt til at indse at der skal ske en ændring.

Trelawney er en mærkelig karakter, og det synes næsten alle, og elsker julen hvor de få elever der er tilbage og lærerne skal spise sammen. McGonagall kører på hende og tager virkelig pis på hende. Jeg synes den scene er så sjov! Også der hvor Trelawney giver Harry døddommen, og McGonagall siger "det sker hvert år. Det er ikke en undskyldning for ikke at lave dine lektier". De kommentarer hun kommer med ind i mellem, er så geniale!

Det jeg godt kan lide ved den her bog, er at vi får lidt mere dybde til Harrys far, James og hans tid på skolen. Det er ikke meget, men det er alligevel nok til at give et lille indblik i deres skoletid.
Og ikke mindst mere dybde til Lilly og James' død. Det hele begynder at "give mening" for Harry og læseren.
Og endnu en gang irriterer Snape mig. Både da Malfoy er "syg" og beder Ron om at hjælpe ham og ikke mindst hvordan han bare hele tiden er efter Harry og gerne vil have ham smidt ud af skolen. Jeg forstår ham ikke. Han er et voksent menneske og opfører sig slet ikke derefter.
Jeg kommer nok aldrig over på Snapes side, men glæder mig til at genlæse specielt den sidste bog, og se om jeg lægger mærke til nogle andre ting denne her gang.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.Kommentarer

Populære indlæg