Harry Potter and the Goblet of Fire

Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Forfatter: J. K. Rowling
Indlæst af: Stephen Fry
Tid: 20 timer og 30 min.
Serie: #4 Harry Potter
Genlæsning


When the Quidditch World Cup is disrupted by Voldemort´s rampaging supporters and the terrifying Dark Mark appears against the nigth sky, it is obvious to Harry Potter that, far from weakening, Voldemort is getting stronger. 
Back at Hogwarts for the fourth year Harry is astonished to be chosen to represent the school in the Triwizard Tournament. The competition is dangerous, the tasks terrifying, and the courage is no guarantee of survival - especially with the Dark Lord´s forces on the rise. 




Jeg havde glemt hvor mange detaljer og udbydelser der er i den her bog. Jeg var faktisk lidt overrasket over hvor meget jeg havde glemt.
Men jeg nød historien! Jeg elsker opbygningen af starten, for her er det en utrolig dyster start og ikke hos the Dursleys, som vi plejer. Den giver klart et indblik i at der kommer til at ske noget meget dystert uden at vi ved hvad.

Jeg elsker at vi får kendskab til to nye skoler, der virkelig giver et indblik i hvor meget Rowling egentlig har tænkt over i løbet af alle bøgerne. Det er tydeligt at det er 3 vidt forskellige verdener der mødes og pludselig skal konkurrere med hinanden. Og Harry er simpelthen sådan en typisk teenage dreng i det her - at udskyde og vente indtil det sidste øjeblik med at finde en plan. Jeg elsker det!

Slutningen er faktisk den jeg nød allermest. Efter alt det med pokalen og kirkegården, kommer hele seancen med The Ministry of Magic og det havde jeg virkelig glemt alt om. Det bliver fortalt i film 5, men her er der en hel samtale om hvor meget benægtelse der er og hvorfor. Jeg synes det er sådan en vigtig scene og den er virkelig godt beskrevet, hvor Harry er omringet af alle hans nærmeste - og ingen er i tvivl. Det styrker virkelig Harrys valgte familie.

Og endnu engang må jeg rose Stephen Fry for hans fantastisk oplæsning af historien! Alle de stemmer og følelser han lægger i historien og opløsningen er helt genial!
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.



Kommentarer

Populære opslag