Forpligtelser

Titel: Forpligtelser
Forfatter: Simona Ahrnstedt
Forlag: Flamingo books
Anmeldereksemplar fra Flamingo books 
Originaltitel: Betvingade
Sidetal: 387


I en tid, hvor intet er sikkert, og en kvindes ære er afhængigt af hendes uskyld, går stormandsdatteren Illiana Henriksdotter til en skovsø for at bade, da hun bliver overfaldet og bortført. Samtidig venter Markus Järv, en berygtet ridder og kongens højre hånd, på en kvinde, det er meningen skal gøre ham selskab om natten. Da hans unge soldat kommer med Illiana, forstår han med det samme, at det er den forkerte kvinde, og at hun desuden er af fornem familie. Han beslutter sig for at ride tilbage med hende, men på vejen støder de på Illianas brødre, og ved en ulykke mister en af brødrene livet. 
Fra og med det tidspunkt kommer magtspil, intriger og hofdiplomati til at bestemme Illiana og Markus´ liv. 
For at undgå en mindre borgerkrig beslutter kongen, at Markus skal gifte sig med Illiana som kompensation for den afdøde bror. Men det eneste den selvstændige, intelligente veluddannede kvinde og den barske, traumatiserede kriger kan blive enige om, er at de ikke vil have noget med hinanden at gøre. Alligevel vokser tiltrækningen mellem dem i takt med, at de bliver truet fra flere sider. For både Illianas brødre og en mand fra Markus´ fortid er ude på hævn og ønsker at slå Markus ihjel. 


Simona Arhnstedt skriver bare helt fantastisk og det beviser hun endnu en gang i denne bog. En historisk kærlighedsroman fyldt med drama, magtspil og romantik. 
Det er en let læselig bog der er nem og hurtig at komme igennem, samtidig med at du forsvinder ind i historien og lære Illiana og Markus at kende. To karakterer der er let at elske på hver deres måde. 

Illiana er en svag ung pige da vi møder hende første gang, men hun får en smuk udvikling der ligger meget naturligt til hende. Jeg bliver vred på hendes familie og hendes opdragelse igennem bogen, men krydser hele vejen igennem bogen at hendes liv bliver bedre. 
Marus' fortid er dyster og der er intet at sige til at han udvikler sig til den mand han gør. Dyster, mørk og farlig. Og hans fortid er ude på at indhente ham uden at han aner noget som helst om det. 

Jeg nød at læse bogen og få en pause fra hverdagen. Det er som sagt en let bog der giver dig lov til at slippe dagen og nyde noget drama og romantik. 
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag