Hilsen fra Båstad

Titel: Hilsen fra Båstad
Forfatter: Jenny Fagerlund
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium books 
Originaltitel: Med hälsning från Båstad
Sidetal: 300


Endelig. Linda har landet et suverænt job på et af Europas førende livsstilsmagasiner. Nu kan hun endelig sige op og forlade sine konspirererende kollegaer på bladet i Stockholm, flytte til London og leve sine drømme ud. Hun har arbejdet hårdt for at komme så langt, og selv hendes ellers så uimponerede mor virker tilfreds. 
Men da jobtilbuddet i London i sidste øjeblik bliver trukket tilbage, står hun pludselig uden job. Linda bliver fuldstændig grebet af panik. Hun vælger ikke at fortælle nogen om sin ydmygende situation og foregiver, at hun stadig skal flytte. Kun hendes kæreste Frank og hendes bedste veninde Helena får sandheden at vide. Problemet er bare, at hun nu skal finde et sted at være, hvor ingen kender hende, og hun aner ikke, hvor hun skal tage hen. 
Et fødselsdagskort fra hendes moster i Båstad viser sig at være redningen. Godt nok er det en moster, hun ikke kender, og som hendes mor har brudt med mange år tidligere. Men hvem ville kunne finde hende i Båstad? Planen er perfekt. 
I Båstad står tennisugerne for døren, og Linda bliver draget ind i festlighederne. Men jo mere hun lærer sin moster og sine nyfundne venner at kende, jo mere går det op for hende, at ikke alt er, som det ser ud til. Hvorfor brød moren med mosteren? ... Og hvorfor ringer Frank aldrig? 


En roman fyldt med Instagram og det perfekte liv. Eller det vi måske vil have skal være det perfekte liv.
Jeg var lidt lang tid om at komme igang med historien, men den fanger fordi Lindas liv falder fra hinanden og hendes liv bliver flere forskellige løgne hun pludselig skal holde styr på. Men hun er langt fra den eneste der lyver.
Det er en smuk historie om forholdet til sine forældre, ærlighed og ikke mindst venskaber.

Lindas perfekte liv er ikke så perfekt under overfladen. Og er det nogensinde så perfekt som nogen vil have det skal være?
Frank er en karakter der irriterede mig fra side 1, og han bliver bestemt ikke mindre irriterende, men han er med til at klargøre det billede Jenny Fagerlund ønsker at give af det perfekte liv.
Hannah derimod er en solstråle gemt bag skyggerne. Hun løfter bogen med masser af energi og solskin. Specielt hen af slutningen - sikke en pige!

Bogen er fyldt med gode og irriterende karakterer der balancere hinanden, og det gør at de fuldender hinandens historier på alle måder. Men ikke mindst er historien nutidig og meget aktuel for mange mennesker der føler de skal lave det perfekte liv på sociale medier.
Jeg nød virkelig historien og specielt fordi den er med til at knække det perfekte liv #hilsenfrabåstad

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag