Grønne fingre søges

Titel: Grønne fingre søges
Forfatter: Annika Estassy
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium books 
Originaltitel: Gröna fingrar sökes
Sidetal: 310
Udkommer: December 2019


I det nordlige Sverige, hvor der er koldt det meste af året, er det ikke en frodig kolonihave, man ser for sig som det første. Alligevel er den ældre dame Agnes' kolonihave blevet udvalgt til at skulle portrætteres i tv. Det er en stor begivenhed i den lille by og særligt i kolonihaveforeningen. Men Agnes har et problem. Selvom det er sommer, har hun ikke kræfter til at holde haven smuk, og sønnen i USA er ikke til meget hjælp. Det hjælper heller ikke, at hun er kommet til at sige ja til at passe sin nabos temperamentsfulde kakadue, mens han rejser Jorden rundt. 
Mange kilometer sydpå uden for Stockholm bor Leyla med sin mand Johan og deres seksårige søn Hugo. Johan kommer til at gå over stregen i et af sine raseriudbrud, og Leyla beslutter sig for at rejse væk sammen med Hugo. Hun besvarer en annonce, der tilbyder ophold i en kolonihave mod pasning af haven, og havner i Agnes' kolonihave. I løbet af sommeren finder Leyla den pause, hun har haft brug for, men hverdagen venter for enden af ferien, og Leyla er nødt til at tage stilling til, hvad der skal ske. 
Også Agnes skal træffe afgørende beslutninger, men af en helt anden årsag. Agnes synes egentlig, at de fleste andre mennesker er irriterende, men af en eller anden grund virker Leyla interessant. Leyla er meget lukket omkring sit privatliv, men måske kan Agnes' erfaringer hjælpe hende? 


Selvom om jeg kunne gætte at der var nogle hårde emner i den her historie, blev jeg alligevel overrasket. Det er en rolig historie om at være udsat på flere forskellige måder, men også om venskab, livet og se hvad der egentlig er bedst for en selv.

Jeg faldt virkelig for Agnes og Leyla. To modsatte kvinder der pludselig viser sig til at være meget ens på nogle punkter. og Agnes gør sit bedste for at hjælpe Leyla uden at mase på.
Agnes' kolonihave er hendes omdrejningspunkt i livet, og det bliver det også for Leyla. Det er der hvor Leyla finder roen og styrken til at ændre sit liv. Det er en smuk rejse for dem begge og jeg har digtet en smuk slutning for dem begge efterfølgende.

Historien er smuk skrevet og er en smuk fortælling med masser af livs energi og detaljer som virkelig fuldender historien. Bikarakterne er med til at bringe en masse god humor ind i en barsk historie, og en masse nye venskaber. Jeg ser frem til at læse mere fra Annika.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag