I figentræets skygge

Titel: I figentræets skygge
Forfatter: Camilla Davidsson
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium books 
Originaltitel: I fikonträdets skygge
Sidetal: 300


Susannes værste mareridt bliver til virkelighed, da hun bliver forladt af sin mand, som har mødt en yngre kvinde. Som 53-årig må hun nu se i øjnene, at hun lagde sine æg i den forkerte kurv, da hun som ung valgte at opgive fuldtidsarbejde og hellige sig familien. Nu er begge hendes store døtre, Sofia og Lovisa, flyttet hjemmefra, og hendes karriere består af en deltidsstilling uden de store fremtidsmuligheder. Hendes eksmand er blevet far igen og har hverken tid eller lyst til at tale med hende, og da slet ikke til at hjælpe med at afhænde deres fælles værdier. 
Susanne har også for nylig mistet sin mor, der dog har efterladt hende et charmerende ismejeri i en afkrog af Gotland. Her påtænker hun at sortere de fælles ejendele fra den store villa i Stockholm og samle kræfter efter skilsmissen. Men en større vandskade lægger forhindringer i vejen for, at hun kan sælge ismejeriet, og hvad med forsikring, økonomi og praktik håndtering af de mange uvante opgaver? Der er meget, Susanne nu må tage hånd om helt alene. 
En dag dukker en vranten, men elegant nabo op på gårdspladsen i den tro, at Susanne afholder loppemarked. Det har på ingen måde været i Susannes tanker, men naboens vedholdenhed gør, at hun må gentænke sin situation og bliver slynget ind i livet igen. 


Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte. Susanne er sådan en relaterbar karakter og man kan ikke andet end at holde af hende, og blive lige så knust over hendes store livskrise. Det er dejligt at læse en bog om krise og kærlighed hvor hovedpersonen ikke er ung, men derimod har en masse livserfaring og minder at kigge tilbage på. Jeg elsker YA og NA, men det er rart med et twist en gang i mellem, og Susanne er virkelig en dejlig karakter.

Bogen er velskrevet og det er en super god historie. Det er en historie om at finde sig selv igen og finde ud af hvordan man kommer igennem livet, når en skilsmisse pludselig bryder ud.
I starten havde jeg meget ondt af Susanne for hun kunne ikke se sig ud af det hele og stod med alt selv. Men jo længere jeg kom ind i historien, jo mere respekt fik jeg for hende. Hun har en stærk side der langsomt bryder ud, og tør at stå fast. Hun genopdager hvem hun er og hvad hun vil.

Det er en super god historie og jeg kan kun anbefale den.
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag