Svømmer mod lyset

Titel: Svømmer mod lyset
Forfatter: Allie Larkin
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium books 
Originaltitel: Swimming for sunlight
Sidetal: 300


Katie Ellis har opgivet alt i sin skilsmisse for at få lov til at beholde sin ængstelige internathund, Bark. Katie har ufrivilligt aborteret to gange i løbet af sit mislykkede ægteskab, hvilket bærer en del af skylden for skilsmissen. Engang var hun en fremadstormende designer med ambitioner om at arbejde ved teatret, men nu er hendes liv i opbrud, så hun tager tilbage til Florida, hvor hun kan bo hos din bedstemor, Nan. 
Katie finder ud af, at der er meget, hun ikke ved om sin bedstemor. For eksempel at Nan i sin ungdom var havfrueartist i et mindste show, hvor hun svømmede og optrådte under vand sammen med et sammentømret hold af talentfulde kvinder. Katie hjælper Nan med at finde sine gamle venner på Facebook, og det tænder et håb os Nan om et genforeningsshow. Katie er voldsomt bange for vand, men indvilger alligevel modstræbende i at lave kostumer til arrangementet. 
Den socialt engagerede filmdokumentarist Luca, der også er Katies gamle kæreste fra college, kommer på besøg, og det tvinger Katie til at se tilbage på, om der nu også var en god grund til at de gik fra hinanden. Han hoppede i vandet, selvom de havde drukket sammen med en flot venner, hvilket hun opfattede som et uopretteligt svigt mod hendes frygt for vand. Luca fik aldrig af vide hvorfor hun gik, og pludselig var hun bare sammen med den mand, hun blev gift med. Det bliver en balancegang mellem håb og angst. Samtidig prøver hun at lindre Barks angst. Hendes egne problemer smitter af i deres relation, men hun får hjælp fra uventet side. 


En smuk historie om overlevelse og kæmpe for at komme videre fra et forfærdeligt traume som barn. 
Katie er virkelig en sød karakter og hendes angst gør hende så nem at relatere til for mig, selvom det er en hel anden angst. 

Historien flyder meget nemt og den starter med en dum mand der er et røvhul over for Katie (Erik mister sine kugler!). Den fangede mig hurtigt. Jeg fald hurtig for Katie, for selvom hun forsøger at opretholde en stærk facade så gør hun alligevel alt for at gøre det godt for alle - hun glemmer bare sig selv. 

Bark er en fantastisk bi karakter og i starten synes jeg det var latterligt at Katie var så meget over ham, men som historien udvikler sig gik det op for mig hvilken betydning han har, og hvad han betyder for historien. 
Luca er bare sød. Katie og Luca har en forhistorie og det er ikke endt godt. Det får Katie til at tvivle på hvornår han vil spørge til det, og det gør hende nervøs og bange. 

Jeg kan rigtig godt lide historien. Den har en god udvikling og synes Katies angst har en god rolle uden at den tager helt over. 
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære opslag