En fortælling om sangfugle og slanger

Titel: En fortælling om sangfugle og slanger 
Forfatter: Suzanne Collins 
Forlag: Gyldendal
Originaltitel: The ballad of songbirds and snakes 
Sidetal: 541
Serie: #0,5 Hunger Games 
Format: Lydbog
Oplæser: Grete Tulinius 


Katniss Everdeen var langt fra den første, der deltog i Dødsspillet. Panems skræmmende tradition, hvor de årligt sender 24 tilfældigt udvalgte børn mellem 12 og 18 år ud på en drabelig kamp til døden, går mange år tilbage. 
"En fortælling om sangfugle og slanger" er historien om det 10. årlige Dødsspil, der udspillede sig 64 år før Katniss meldte sig frivilligt for at skåne sin lillesøster.

Det tiende Dødsspil går snart i gang. I Capitol gør 18-årige Coriolanus Snow sig klar til en opgave, som vil afgøre hele hans fremtid. Indtil nu er det lykkedes ham at skjule, at hans engang så mægtige familie har mistet alt, selv om facaden begynder at krakelere. Men nu er de dygtige elever blevet bedt om at være mentor for hver sin soner i Spillet, og Coriolanus øjner en chance for at vinde den tabte respekt tilbage og sikre familiens overlevelse. 
Det kræver bare, at hans soner vinder. Men til sin rædsel får Coriolanus tildelt pigen fra Distrikt 12, den usleste af dem alle. 
Fra nu af er deres skæbner forbundne. Og det kommer til at få konsekvenser, som Coriolanus aldrig havde drømt om... 


Jeg elsker Hunger Games filmene, og jeg blev lige så forelsket i bøgerne, da jeg endelig fik taget mig sammen til at læse dem. Derfor var det med stor spænding at vende tilbage til Capitol og Dødsspillet. 
Bogen skal ikke sammenlignes med Hunger Games serien, for det er en helt anden historie. Og det er meget tydeligt at bogen foregår 64 år før Katniss Everdeen. 

Men selvom man måske er Katniss Everdeen fan, og vil have mere af hende, så skuffer bogen om Coriolanus bestemt ikke. Det er en velskrevet historie om hvordan Snow startede og kom ind i Dødsspillet. Det er interessant at læse hvilke tanker han havde om det, når vi kun kender den barske Snow fra Katniss' synspunkt. 

Jeg synes bogen er et godt efterspil på Hunger Games trilogien, og nød at læse den. Det er to vidt forskellige historier, men der er en tydelig sammenhæng, og det er spændende at høre om hvordan Dødsspillet er blevet som vi kender det. 
Så hvis du er Hunger Games fan, så er denne bog et must i din TBR. 
Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen.

Kommentarer

Populære indlæg