En sang til Hedda

Titel: En sang til Hedda
Forfatter: Annika Estassy
Forlag: Palatium Books 
Anmeldereksemplar fra Palatium Books
Originaltitel: En Sång för Hedda
Sidetal: 303

39 årige Lina Sundells singletilværelse forandre drastisk to uger før jul, da hun bliver fyret fra sit arbejde. Det øger risikoen for, at hun bliver tvunget til at gå ind i driften af familiens gæstgiveri oppe i Nordsverige betragteligt. Noget, hun ellers i mange år af al magt har forsøgt at undgå. Nu, hvor der ikke er noget, der binder hende til Sverige, drømmer hun om at flygte fra familiejulen i år og tage til Argentina på tangoferie i stedet. Men pludselig finder hun ud af, at hendes far, Björn, faktisk slet ikke er død, men lever i bedste velgående. Hun har ellers altid troet, at han var død i et flystyrt, da hun var spæd. Hun er nødt til at tale med sin mor, selvom det giver hende kvalme at tænke på det. 

Linas mor, Hedda, har også sit at kæmpe med. Hendes gæstgiveri er tæt på konkurs, hendes søn, Jesper vil ikke længere arbejde i familieforetagendet, og selv får hun sværere og sværere ved at huske. Og så er der også den irriterende sag med Björn... 

Der er nok at tage fat på, da familien Sundell samles for at fejre jul i Heddas smukke, traditionsrige og charmerende gæstgiveri. Hvorfor er Hedda så uvillig til at tale om fortiden? Kan gæstgiveriet reddes? Finder Lina sin egen måde at gøre tingene på? Er der kærlighed og lykke at finde i at isfiske på søen i klingende frostvejr sammen med sin tangolærer?

En hyggelig jule historie med sne og familie komplikationer. Lina og Hedda har et stort problem i deres forhold og det er svært at tage hul på bylden og få den fjernet. Heddas ene hemmelighed fylder meget og hun ved ikke hvordan hun skal forklare det hele. Hemmeligheden kommer til at forandre meget for Lina, og Hedda anden hemmelighed kommer til at forandre hele familien. 

Historien er velskrevet og hyggelig, men desværre synes jeg aldrig at jeg rigtig kom tæt ind på Lina. Der var altid en form for afstand, og jeg tror meget af det, er fordi Hedda meget sjældent bliver omtalt "mor", men derimod næsten altid "Hedda". Linas historie var altid lidt fjern, og jeg føler stadig ikke at jeg kender hende. 

Jeg kunne dog rigtig godt lide de små referencer til "Grønne fingre søges". Synes det er en god måde at udvikle Agnes historie uden at det er et must at have læst den inden. Det er små diskrete referencer som ikke ødelægger noget hvis man ikke har læst den. 

Det er en hjertevarm historie om familie, forsoning, tilgivelse og fortid. Jeg manglede lidt fart i starten af historien, og måske også derfor kom Lina aldrig rigtig ind under huden på mig. 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag