Issóls fortælling

Titel: Issóls fortælling 
Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Forlag: Tellerup
Anmeldereksemplar fra Sidsel Katrine Slej
Sidetal: 368
Serie: #2 i Asgårds døtre
Udkommer: 26. februar 2021 

Issól Asmundsdatter er en af Asgårds bedste urtemagersker. Der findes ikke de urter hun ikke kan dyrke eller de sygdomme hun ikke kan helbrede. Men nu er hendes hjemegn, Østfold, truet. Jætterne fra Glitterheims bjerge - Udgårds mægtigste kongedømme - vil angribe og udslette alle hun elsker. 
På samme tid hænger en dødelig og meget smitsom koppevirus som kriger efter kriger i Østfolds hær bukker under for. Kun én ting kan redde Issóls land og folk: en eliksir brygget af urten stormkrone. Den eneste urt Issól hverken kan finde eller dyrke. 
Issól er fortvivlet, men så hører hun et rygte. I Glitterheim gror der stormkrone i tusindvis. 
En skæbnesvanger nat drager hun ind i fjendeland. Det bliver en rejse hvor indsatsen ikke kun er hendes liv, men også hendes hjerte. 

Ingeborgs fortælling blæste mig omkuld. Det er en fantastisk historie, og det var med stor begejstring at jeg sagde JA TAK(!) da Sidsel skrev til mig, om jeg ville anmelde nr. 2 i serien - Issóls fortælling. 

Jeg hørte Ingeborgs fortælling på lydbog, og denne gang har jeg haft fornøjelsen af et fysisk eksemplar - begge former er lige fantastiske. Jeg er vild med historien. Jeg vil næsten sige at jeg er endnu mere vild med Issóls fortælling end Ingeborgs - og jeg er ret vild med Ingeborgs! 

Historien er fyldt med krig og ikke mindst begivenheder efter Ingeborgs fortælling. Hendes fortælling lagde op til Issóls historie og hvad den måtte bringe med sig - men det er ikke den historie jeg havde forventet. Fordi Issól historie lå ikke i de kort der var lagt frem, og det gør den kun endnu mere spændende. 

Jeg er så vild med Issól og hendes mod. Hendes styrke og vilje for at beskytte sin familie med det hun kan, og de evner hun har, styrker hendes historie og alt hvad jeg er vild med. 
Hun gennemgår en masse, og hendes fortælling lægger op til et brag af en fortælling herefter! Jeg er virkelig spændt på Isliljas fortælling og glæder mig sindssygt meget til at læse den!!

Begge bøger har virkelig fanget mig - med skrivestilen, min passion for nordisk mytologi og ikke mindst de tre fantastisk valkyrier der er hovedpersonerne!
Sidsel Katrine Slej, kom med den næste!!! 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag