Den hundrede og et-årige, der tænkte at han tænkte for meget

Titel: Den hundrede og et-årige, der tænkte han tænkte for meget
Forfatter: Jonas Jonasson
Forlag: Modtryk
Originaltitel: Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket 
Serie: #2 Allan Kalsson 
Format: Lydbog  
Oplæser: Paul Becker
Tid: 10 timer og 29 min. 

Allan Karlsson sidder på Bali og tæller ned til sin hundred og et-års fødselsdag. Han keder sig næsten lige så meget som lige inden, han kravlede ud ad vinduet på plejehjemmet et år tidligere. 
Vennen Julius gør sit bedste for at muntre ham op. Han beslutter, at Allans fødselsdag skal fejres i en luftballon lastet med et par flasker champagne. På dagen flyver Allan, Julius og champagnen af sted over åbent hav, men det går, som det går, de lander midt i Det Indiske Ocean. Nu er alt håb ude. Eller? Allan er nu engang Allan. Der er et skib i det fjerne. Nordkoreansk. 

Allan Karlsson er Allan Karlsson og ingen andre kan leve livet som ham. Livet står aldrig stille og det gør Allan heller ikke. Han keder sig, men ikke længe. Han opdager nye ting i tilværelsen og oplever som sidste gang, en masse nye og spændende ting. Specielt fordi han denne gang opdager noget helt nymoderne som fortæller ham alt. 

Bogen er en fritstående fortsættelse af Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, og du behøver slet ikke at have læst den, for at læse den her. Men jeg vil klart anbefale det. Ikke fordi historierne hænger sammen - det eneste de har til fælles er Allan, men fordi de er så humoristiske! 

Jeg elsker historien. Endnu en gang er Allans rejse fyldt med humor og en masse gejl som kun Allan kan redde sig ud af. Under den sidste rejse mødt vi utallige verdens mennesker, og denne gang er ingen undtagelse. Vi møder både Kim Jong-Un, Donald Trump, Vladimir Putin og Angela Merkel og de er endnu en gang helt forundret over Allan. 

Historien er fyldt med humor, unikke situationer og Jonas Jonassons fantastiske skrivestil. Han har formået at følge op på Allans historie uden at miste tråden og humoren fra første bog. Den sværere toer er skrevet, og den er virkelig morsom. 

Det er en god gang underholdning og en masse grin! Hvis du kunne lide den første, så kan du med garanti lide den her også! 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære indlæg