Hvor kommer idéerne fra?

 Et gæsteindlæg fra forfatteren K.B. Assenholm 

Hej kære læser – Kirstine her.

Jeg er forfatter til romanen Manden der glemte sig selv, som udkom i 2019, og jeg vil gerne fortælle dig lidt om den kreative proces, der ligger bag sådan en udgivelse. Hvor kommer idéerne egentlig fra?

Jeg er typen, hvis hjerne sprudler af inspiration og gode idéer sådan cirka 24/7. Jeg kan ofte huske mine drømme, og når jeg vågner om morgenen, hopper jeg tit over til computeren for at skrive dem ned, inden de forsvinder fra hukommelsen.

Nogle af mine drømmenoter er bare flygtige erindringer, andre er mere konkrete handlingsforløb. Her den anden dag vågnede jeg op og følte mig fuldstændig klar på at droppe min kommende bog for til gengæld at starte på en helt ny roman, hvis karakterer og handling var brændt fast på min nethinde.

Jeg tvivler dog på, at netop den drøm bliver til en roman, for det var faktisk nærmere et mareridt end en drøm. Og jeg anser ikke mig selv som den optimale krimiforfatter, da jeg sandsynligvis ville blive forskrækket over min egen bog (yes, jeg er en vaskeægte bangebuks).

Den evige iagttager

Udover drømmene bliver jeg også meget inspireret af mine omgivelser. Særligt naturen gør noget godt for min kreativitet, og jeg får tit mange gode idéer, når jeg går en tur i skoven.

Jeg trækker selvfølgelig også på alle mine egne oplevelser og minder. Jeg skriver ikke autofiktive værker eller erindringsbøger, men der sniger sig alligevel et par småting ind her og der. Det kan være personer, jeg har mødt, eller en følelse jeg synes er interessant.

Som forfatter suger man måske lidt mere ud af sine omgivelser end gennemsnittet?

Hvis du har læst lidt om Karen Blixen, så ved du måske, at hun blev beskrevet som en, der elskede at invitere gæster på besøg for derefter nøgternt at iagttage deres reaktioner. Det er da lidt sjovt.

Jeg synes nu ikke, at jeg udnytter mine omgivelser på nogen måde, men jeg skal da gerne indrømme, at min hjerne godt kan summe lidt, hvis nogen siger eller gør noget bemærkelsesværdigt.

Så pas på, hvis du møder mig en dag. Måske ender du i min næste bog ;-)

Kh. Kirstine

K.B. Assenholm

Forfatter, læsehest og bogblogger

Få indblik i livet som selvudgivende forfatter her: www.kb-assenholm.dk

Kommentarer

Populære indlæg