Cry Baby

Titel: Cry Baby
Forfatter: Ginger Scott
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium Books
Originaltitel: Cry baby
Sidetal: 338
Udkommer: Juni 2021

I Tristan Lopez er loyal over for sine brødre. Han har ikke noget valg, for han er nærmest født ind i den bande, der holder alle kvarterets børn og unge i et jerngreb. Han har villigt viet sit liv til banden, for han ved, at en dag er det ham, der skal lede den. 
Tristan er loyal hele vejen igennem. Loyal da hans far kommer i fængsel. Loyal da en rival trykker sin pistols kolde metal ind i Tristans ansigt. Loyal da hans mor tigger ham om at rejse, så snart hun kommer hjem fra afvænning. Men det er svært ikke at ønske at leve som en almindelig 17-årige, og Tristan holder fast i skolen, selv om han inderst inde ved, at et er umuligt at slippe ud af banden og gadens livsstil. 

Riley Rojas hører ikke til Tristans verden. Hun er bare et af de mange ansigter i skolen. Men pludselig er hun dér; i gang med at slæbe kasser ud af en gammel pickup-truck og ind i et hus, Tristan har beskudt et par måneder før. Hun er høj nok til at se ham direkte i øjnene og stærk nok til, at man ikke kan ignorere hende. Og pludselig fylder hun i Tristans gader med sin frygtløse stemme, der taler bandens ledere imod. Hun skubber Tristan rundt på basketballbanen, og hun spiller bedre end hans venner. Og nogle gange bedre end ham. Hun udfordrer ham. Hun ydmyger ham. Og han kan lide det. Og når hendes lyseblå øjne ser ind i hans, har han lyst til at opgive banden og det voldsomme gadeliv. Han kan ikke bede hende om at skride, for Riley bestemmer selv, hvad hun gør. Og i virkeligheden ønsker han heller ikke, at hun holder sig væk. Hun forvirrer ham, og hun tester hans loyalitet. Tristan er ved at forelske sig, og det kommer til at slide ham i stykker. 

En stærk historie om at blive født ind i en bande og alle valg om fremtiden er taget. Alle kort er lagt for Tristan og han kan ikke se anden fremtid for sig, for lederen bestemmer over ham og sådan har det altid været. Men Riley vækker noget i ham og sætter spørgsmål ved hans valg, men han ved der ikke er nogen udvej. 

Ginger Scott er ualmindelig dygtig til at tage svære emner op og får dem bragt ned til jorden, hvor de bliver overskuelige og viser andre muligheder end de åbenlyse. Cry Baby er ingen undtagelse. Det tog mig lidt tid at komme ind på Tristan og Riley, men da først det lykkedes var jeg solgt. Historien blev hurtigt læst og jeg var så involveret i historien. Jeg ønskede alt for Tristan og ikke mindst Joker. 

Historien har en spændende udvikling, og den mister ikke pusten. Alt omkring Tristan påvirker hver en vejrtrækning han tager, og han kan ikke gøre andet end at følge med. Riley er et nyt pust men komplicere tingene, fordi hun konstant udfordrer ham. 

Det er virkelig en god historie og elsker emnet selvom det er svært at læse om. Jeg føler at jeg kender Tristan og Riley og virkelig er kommet under huden på dem. Det styrker historien at vi hele tiden hører historien fra begge synspunkter helt frem til epilogen. På intet tidspunkt virker historien overdrevet, som jeg ellers nemt kunne frygte for en "bande-historie". Ordene flyder nemt og udviklingen passer super godt. Specielt er jeg ret vild med epilogen af rigtig mange forskellige årsager, som jeg selvfølgelig ikke nævner her. 

Jeg er vild med Ginger Scott og ser altid frem til hvilket nyt tabu emne hun tager op. Læs Cry Baby og hav lidt kleenex klar undervejs. 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag