Sofias portræt

Titel: Sofias portræt
Forfatter: Mette Fruensgaard
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium Books
Sidetal: 314

Sofia Rogers har succes. Hun har skabt et galleri, som nyder absolut respekt i kunstverdenen. Men hun bærer på en hemmelighed. En mørk fortid i Paris gør, at hun aldrig afviger fra sine principper, og så er hun angst for at blive fotograferet. Eller værre: malet. Hun går aldrig ud med kunstnere og undgår faste forhold. I stedet fylder Sofia sin tilværelse ud med arbejdet, og hun elsker det, hun har opnået. 

Adam Villadsens familie består af velhavende advokater og erhvervsledere. Mod sine forældres vilje er han droppet ud af sit jurastudie og forsøger at slå igennem som billedkunstner. At Adam har talent, er hævet over enhver tvivl, men han har svært ved at finde sin personlige udtryksform. Og det gør ikke sagen bedre, at Adam absolut ingen opbakning får fra sin familie. Adam er desillusioneret og på nippet til at opgive drømmen. 

De to mødes ved en fernisering. Adam genkender ikke den sky galleriejer, men fascineres af den lidt ældre kvindes udstråling. Sofia har ingen anelse om Adams fremtidsdrømme, men tiltrækkes af den yngre mands ligefremme facon. Inden længe har de indledt et on-off-forhold. Adams betagelse af Sofia vokser, men han slides op af at hemmeligholde sine ambitioner. I frustrationer begynder han at male Sofia portræt, der tegner til at blive hans absolutte mesterværk. Sofia vil også Adam, men han er for ung, og hende fortid står i vejen for et etableret forhold. 

Sofia må tage et opgør med sin fortid, og Adam må finde ud af, hvor vigtigt hans gennembrud er. Kan han tillade sig at bruge Sofia som trinbræt til berømmelsen, eller bliver han nødt til at give slip på kærligheden? 

Hvad jeg troede skulle være en af de klassiske gode kærlighedshistorier, overraskede mig til det sidste. 
Det er en kærlighedshistorie, men den har en ny tvist som jeg virkelig godt kan lide. Det var et godt spin på en klassisk fortælling. En ny fortolkning af kampen for kærlighed. 

Jeg var fanget af Sofias historie hele vejen igennem. Hendes karakter og hendes fortid gjorde hende utrolig interessant at følge. Specielt igennem Adam som ikke kan slippe tanken om hende, men samtidig må gøre op med sig selv hvad der er vigtigst. Karriere eller kærlighed? Begge parter kæmper med deres fortid, på den ene eller anden måde, og det skaber en god dybde i dem begge.

Der er rigtig mange elementer jeg virkelig godt kan lide ved historien. Et af dem er blandt andet Adams forhold til sine forældre. Det ligger i baggrunden og vi får meget meget få bider, men det formår alligevel at skabe en dyb karakter i Adam. Vores baggrunde er med til at skabe os, uanset om vi vil det eller ej. Det er Adam og Sofie gode eksempler på. 

Bipersonerne er samtidig med til at løft historien. Uanset om det er Hans, Sylvester, Jonas, Christian eller Ulrik. De er hver især med til at give karakterne endnu mere personlighed og genkendelse. Det er virkelig en god historie, og jeg glæder mig til at læse mere fra Mette Fruensgaard. 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag