The Duke and I

Titel: The Duke and I
Forfatter: Julia Quinn
Forlag: HarperCollins
Sidetal: 432
Serie: #1 i Bridgerton serien
Format: Lydbog
Oplæser: Rosalyn Landor
Varighed: ca. 12 timer

Simon Basset, the irrisistible Duke of Hastings, has hatched a plan to keep himself free from the town's marriage-mined society mothers. He pretends to be engage to the lovely Daphne Bridgerton. 

After all, it isn´t as if the brooding rouge has any real plans to marry - through there is something about the alluring Miss Bridgerton that sets Simon's heart beating a bit faster. And as for Daphne, surely the clever debutante will attract ome very worthy suitors now tht it seems a duke has declared her desirable. But as Daphne waltzes across ballroom after ballroom with Simon, she soon forgets that their courtship is a complete sham. And now she has to do the impossible and keep herself from losing her heart and soul sompletely to the handsome hell-raiser who has sworn off marriage forever!

Alle snakkede om Bridgerton på Netflix, og jeg havde ingen ide om hvad det var, før jeg blev færdig med uddannelse og gik på dagpenge et par måneder. Da jeg gik hjemme, havde jeg god tid til at se hvad det var for noget, og jeg fald for serien som så mange andre. Herefter hørte jeg den første bog, og bevægede mig hurtigt ind i Julia Quinns univers. 
Film/serier er aldrig det samme som bøgerne, og hvis man har svært ved at adskille det, så bliver man til tider skuffet. Jeg er ikke skuffet selvom serie og bog ikke er det samme. Jeg kan sagtens se inspirationen og forstå nogle af ændringerne. 

I den første bog (Den Ugifte Hertug på dansk) følger vi Daphne og hende jagt på en mand. Hertugen og hende finder på en fælles plan og har en forståelse for hinanden og den sociale norm, og langsomt bevæger de sig ud i et spil de ikke kan stoppe igen. 

Jeg synes historien er velskrevet og jeg blev hurtig fanget af historien. Karakterne er genkendelige og små hint til de andre karaktere bliver lagt hen af vejen, til senere opdagelse. Både Daphne og Simon har gode karaktertræk som jeg virkelig godt kan lide, og Simons dæmoner kommer langsomt til udtryk. Deres spil/forhold udvikler sig og skaber en fantastisk bund på resten af serien. 

Historien er fangende og Bridgerton familien har et sammenhold der er helt unikt og der er mange små ting der ligger op til en anden historie. Mysteriet om Lady Whistledown ligger meget i baggrunden og er med til at sprede al sladderen, men det er ikke det der er essensen i historien. Det er langt mere rykket frem i Netflix serien, end det er relevant i den første bog her. 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære indlæg