Jeg er fantastisk!

Titel: Jeg er fantastisk! 
Forfatter: Fiona Gibson
Forlag: Palatium Books
Anmeldereksemplar fra Palatium Books
Originaltitel: When life gives you lemons 
Sidetal: 320

Viv har masser af se til. Hendes syvårige datter er fuld af ideer og kreativitet, der tager tid, og hendes chef på arbejdet har en bunke forslag til intetsigende opgaver, Viv skal tage sig af. Overgangsalderens symptomer gør det ikke nemmere at løbe stærkt, og faktisk har Viv så meget at se til, at det kan være svært for hende overhovedet at få et øjeblik for sig selv. 

Vivs mand Andy gør pludselig også krav på opmærksomhed, da hans midtvejskrise udfolder sig i et udenomsægteskabeligt forhold. Det gør det ikke nemmere for viv, at hans nye kæreste er slank, klog og har en imponerende karriere. Det var ikke lige det, Viv havde drømt om at skulle bruge sin opmærksomhed på. Pludselig befinder hun sig midt i livet som single, uden den fjerneste ide om, hvad hun egentlig har lyst til. Viv må spørge sig selv, om hun lige så godt kan sætte sig ned og sørge over afslutningen på det liv, som hun har kendt og holdt af, eller om situationen i virkeligheden er en perfekt mulighed for endelig at sætte sig selv først? 

Det er dejlig forfriskende at læse en historie med en kvinde midt i livet, hvor hun skal til at finde sig selv igen. Det er ikke kun i de unge teenager år eller midt 20erne. Det sker igennem hele livet, når ens hverdag pludselig ændre sig på den ene eller anden måde. 

Viv er utrolig nem at holde af - uanset hvad. Om hendes chef hentyder en masse ting, eller når Andy brokker sig over alt sveden i sengen. Jeg kan virkelig godt lide hende. Hendes reaktioner på det hele er også utrolig naturlige og det gør det så nemt at sætte sig i hende sted og føle hvad hun føler. 

Viv bliver nødt til at tage sit liv til eftertragtning og finde ud af hvem hun er. Hun er ikke længere bare Andys kone - hun er fraskilt, mor til sin datter og søn, hendes chef personlige assistent, og hvem er hun ellers? Hvem er hun efter 30 års rutine? Viv skal finde sig selv igen, og det bliver en utrolig sød rejse med op og nedture. Jeg er specielt vild med hendes projekt for hendes veninde og hendes nabo. Det giver hende en dybde der forstærker hendes karakter. 

Jeg er vild med en historie der tydeligt viser en stor udvikling, og det er ikke kun Viv der udvikler sig her. Det gør hendes venner også, hendes børn og hendes eks mand. Uanset hvor man kigger hen, så er der mange forskellige udviklinger i gang hos den ene og den anden. Det styrker historien og gør den bare endnu mere hyggelig at læse. 

Historien er let læselig og fanger. Jeg nød virkelig at komme tæt på Viv og være en del af hendes rejse. 

Hele anmeldelsen er skrevet baseret på MIN mening og MIN opfattelse af bogen. 

Kommentarer

Populære opslag